Elizabeth Adler: Provencen tuoksu
Invitation to Provence, © 2004

Sivuja: 311, ISBN: 978-952-459-681-7
__________________________________________________________________________________________________


Ostopv: 17.4.2009
Franny Marten kiiruhtaa treffeille, mutta ravintolapöydässä odottaakin poikaystävän sijaan miehen mustasukkainen vaimo. Pahimman järkytyksen hälvettyä Franny ja Clare huomaavat tulevansa mainiosti juttuun. Heillä on paljon yhteistä - ja lopulta he tekevät yhteisen päätöksen: molemmat jättävät saman kieroilevan petturimiehen.
Kun Franny saa yllättäen kutsun sukukokoukseen Provenceen, hän pyytää Claren taustatueksi. Martenien linnaa ja viinitilaa hallitsee Rafaella, tarmokas hopeahiuksinen matriarkka, joka tahtoo linnan päätyvän osaaviin käsiin.
Frannysta kaikki on kuin satua: upeaa linnaa ympäröivät tuoksuvat laventeliniityt, taivas hohtaa syvän sinisenä ja kylän bistro houkuttelee herkuillaan. Rafaella järjestää vierailleen ylellisen gaalaillallisen, jonka veroista orvoksi jäänyt Franny ei ole osannut edes kuvitella rankkoina opiskeluvuosinaan. Onneksi Clarella on matkalaukussaan muutama sievä juhlamekko, joita Frannykin voi lainata. Myös kylän väki kutsutaan linnaan juhlimaan ja maistelemaan talon viinejä.
Seikkailu taikamaassa saa kuitenkin kihelmöivän käänteen, kun linnaan saapuu vieras, joka haluaa kostaa menneistä virheistä.