Diana Gabaldon: Sydänverelläni kirjoitettu, (#8)
Written in My Own Heart's Blood, ©2014

Sivuja: 1209, ISBN: 978-951-20-9566-7
__________________________________________________________________________________________________


Ostopv: 16.12.2014
Uusi, uljas luku ainutkertaisen mielikuvituksen mestarinäytteeseen

DIANA GABALDONIN Matkantekijä-saagan ensimmäisessä osassa Claire Randall,englantilainen sairaanhoitaja, astui muinaiseen kivikehään Skotlannin Ylämaalla vuonna 1946 ja katosi... vuoteen 1743. Siitä lähti keriytymään auki upea seikkailu, joka "luotaa sydäntä, punnitsee sielua ja mittaa ihmismieltä halki vuosisatojen" (CNN).
Menestyssarjan kahdeksas osa, Sydänverelläni kirjoitetu, jatkaa tätä suurenmoista tarinaa.

1778: Yhdysvallat heittelehtii vapaussodan kuohuissa. Hukkuneeksi luultu Jamie Fraser saa tietää, että hänen vaimonsa on mennyt naimisiin hänen ystävänsä kanssa, hänen avioton lapsensa on saanut selville oikean isänsä henkilölllisyyden ja hänen sisarenpoikansa haluaa naida kveekarin. Jamien aikamatkusta-vaimolla Clairella ja Jenny-siskolla on kädet täynnä töitä elämän palauttamiseksi raiteilleen.

Fraserit ovat kiitollisia siitä, että heidän tyttärensä Brianna on perheineen turvassa 1900-luvun Skotlannissa. Tai sitten ei. Brianna etsii nyt kidnapattua poikaansa, jonka kaappaaja on päättänyt selvittää Briannan perheen salaisuudet. Briannan mies Roger MacKenzie on matkustanut menneisyyteen poikaa etsimään - aavistamatta, ettei tämä ole nykyajasta lähtenytkään. Ja nyt, kun Roger on poissa tieltä, kaappaaja voi keskittyä todelliseen kohteeseensa: Briannaan.