Charlaine Harris: Veren voima, (#1)
Dead until dark, ©2001

Sivuja: 336, ISBN: 978-951-20-8167-7
__________________________________________________________________________________________________


Ostopv: 15.6.2010
Sookie Stackhousen elämää voisi luulla tylsäksi. Hän työskentelee päivät ja usein myös yöt tarjoilijattarena Merlotten baarissa ja asuu isoäitinsä kanssa suvun vanhassa talossa Bon Tempsin pikkukaupungin laitamilla. Sookiella on kuitenkin salaisuus. Hän osaa lukea ihmisten ajatuksia, mikä ei todellakaan tee deittailusta helppoa.

Eräänä iltana baariin astuu Bill-niminen komea muukalainen, eikä Sookie pysty ilokseen lukemaan ainoatakaan miehen ajatusta. Orastavan romanssin tiellä on vain pieni mutta: Bill on vampyyri. Ja mikä pahempaa, tämän ystäväpiiri koostuu toisista epäkuolleista.

Kun eräs Sookien työtovereista löydetään kotoaan kuolleena, puremajälkiä ruumiissaan, Bill ja hänen verenjanoiset toverinsa vakuuttavat syyttömyyttään. Mutta kuka sitten tappaa vampyyreja tapailevia nuoria naisia? Ja kenen vuoro on seuraavaksi?

Amerikkalaisen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -sarja on ilmiö vailla vertaistaan. Vajaassa kymmenessä vuodessa Harrisin Sookie-kirjat ovat levinneet pienen fanilauman harrastuksesta maailmanlaajuisiksi bestsellereiksi. Pelkästään Yhdysvalloissa Sookien, Billin ja kumppaneiden yliluonnollisista seikkailuista kertovaa kirjasarjaa on myyty yli kuusitoista miljoonaa kappaletta. Laatusarjoistaan Sopranos ja Mullan alla tunnettu HBO lanseerasi vuonna 2008 Sookie Stackhouse -kirjoihin perustuvan tv-sarjan True Blood. Sarja on ollut suurmenestys, ja näyttelijä Anna Paquin sai Emmy-palkinnon roolistaan Sookie Stackhousena. Sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta pyörivät parhaillaan YLE TV2:n maanantai-illassa.

"Täsmälleen oikea yhdistelmä huumoria, juonittelua ja jännitystä" - Booklist