Anneli Heikka: Pako
Pako, ©2014

Sivuja: 137, ISBN: 978-91-982099-0-7


Ostopv: 29.9.2014
- Annaa ette vie! huutaa Petri tuskissaan.
- Karataan, kuiskaa Anna.


Anna ja Petri ovat sotalapsia, jotka on kuljetettu Ruotsiin evakkoon. Kotikaupungin pommitus yllätti heidät pyöräretkelä kaupungin laitamilla. Kotitalo ja tehdas, missä heidän vanhempansa olivat työssä, tuhoutuivat. Samoin henkikirjoitusvirasti. Uudessa kotimaassa lapsille on tarjolla loistava tulevaisuus, mutta eir perheissä. Ajatus erottamisesta tuottaa tuskaa molemmille, sillä he turvautuvat toisiinsa menetettyään omaisensa.

Lapset kokevat suurta uhkaa.
Miten he selviävät tästä?

Tämä kirja rakastaa lapsia. Tämä kirja rakastaa myös aikuisia. Lapset pystyvät hoitamaan sen, mitä aikuiset eivät pysty. Lapset pyytävät sitä anteeksi, aikuiset eivät pyydä. Kirja on mullistava. Se pyytää anteeksi aikuisten puolesta. Tämä kirja kertoo lasten selviytymisen vaistoista ja vääjäämättömästä pyrkimyksestä oikeaan. Tämä kirja on hätähuuto kadotetujen arvojen puolesta ja muistutus niiden tarpeellisuudesta lisääntyvän pahoinvoinnin ajassa.

Kirja sopii lahjaksi kaiken ikäisille. Päähenkilö on poika, joka kerronnan aikana kasvaa kymmenestä kaksitoistavuotiaaksi. Kirjaa leimaa lämmin ihmiskäsitys, ja lukeminen tuottaa hyvänolontunteen. Rahtunen nostalgiaa ja isänmaanrakkautta istuvat kirjaan kuin hunaja, ja kun olet lukenut loppuun, jaksat taas ajatella, että on vielä toivoa. On vielä hyvyyttä. Ja on vielä tervettä maalaisjärkeä sekä kunnollisia rehellisiä ihmisiä!