Aimee E. Liu: Pilvivuori
Cloud mountain, ©1997

Sivuja: 524, ISBN: 951-643-924-1

Ostopv: (?)

Kalifornialainen opettajatar Hope Newfield on taipumaisillaan professori Chestertonin kosintaan. "Monet nuoremmat naiset antaisivat sielunsa päästäkseen naimisiin professori Chestertonin kanssa", saa Hope toistuvasti kuulla ystävättäriltään.

Järjettömintä, mitä Hope voisi tehdä, olisi torjua professorin kosinta ja rakastua kiinalaiseen mieheen - ja juuri niin hän tekee. Kiinalaiset ovat vuosisadan alun Berkeleyssä alinta kastia, keltainen vaara, eivätkä he voi avioitua amerikkalaisen kanssa. Mutta Hope tietää, että kiinalainen vallankumouksellinen Liang Po-yun on hänen kohtalonsa.

Hope seuraa miestään Shanghaihin ja Pekingiin ja tekee parhaansa sopeutuakseen uuteen kulttuuriin, vaikka ulkomaalaisiin kohdistuvat ennakkoluulot ovat ehkä vielä jyrkemmät kuin Amerikassa. Perinteistä tiukasti kiinni pitävä kiinalainen suku ei edes tunnusta Hopea viralliseksi aviovaimoksi.

Pilvivuoren tapahtumat perustuvat osittain Aimee E. Liun omien isovanhempien tarinaan. Riipaisevan rakkaustarinan lisäksi seurataan historiallisten tapahtumien kulkua 1900-luvun alun Kiinassa, vallankumouksellisten maanalaista toimintaa, juonitteluja ja julmuuksia. Ja surullista kyllä: monet kirjan tapahtumista voisivat yhä olla totta.