Jorma Palo: Jorma Palon lääkärikirja
Jorma Palon lääkärikirja, ©

Sivuja: 648, ISBN: 951-0-22423-5


Ostopv: 28.9.1998
Ajantasainen ja uusi-ilmeinen jokaisen kodin perusteos

Jorma Palon lääkärikirja on suunniteltu ja tehty perusteoksesksi jokaisen suomalaisen kodin tarpeisiin. Kirjan kansantajuisuus ja helppokäyttöisyys ovat tuttuja ominaisuuksia tätä teosta edeltäneestä Suomalaisesta lääkärikirjasta, jonka kiinnostavasta ja selkeästä esitystavasta Jorma Palo on saanut runsaasti kiitosta.

Sisällön toimiva rakenne on säilytetty uudessa teoksessa.

Lääkärikirjan asiatiedot on saatettu ajantasalle, ja kirjaan on lisätty vuosien aikana tullutta uutta tietoa ja uusia talukoita. Kirjan 65 lukua määräytyvät osin oireiden ja osin sairauksien mukaan. Asiat esitetään laajoina kokonaisuuksina, joissa kerrotaan sairauksien diagnosoinnista, hoidosta, yleisyydestä ja vaaratekijöistä.

Teos on saanut täysin uuden ilmeen ja ulkoasun nimeä myöten. Jorma Palon lääkärikirja on kauttaaltaan nelivärinen. Väreillä nostetaan ja tehostetaan myös tekstin avainsanoja ja -kohtia. Hakemistossa erottoo puolilihavana sen sivun numero, mistä hakusanan mukaista asiaa ja siitä eniten kertovaa artikkelia kannattaa ensin katsoa.

Uusittua teosta voi edeltäjänsä tavoin lukea oman mielenrauhan säilyttämiseksi - ei sen järkyttämiseksi.

Jorma Palo on valittu Itsenäisyyden juhlavuoden 1997 Vuoden puhujaksi. Hänen kirjoittamansa Suomalainen lääkärikirja (1994) oli Tieto-Finlandia -palkintoehdokas.