Belva Plain: Ikivihreä
Evergreen, ©1978

Sivuja: 620, ISBN: 951-0-13076-1

Ostopv: 7.1.2005

Siirtolaistytön tarina. Lämmin kuin kotimökin liesi. Vaihteleva kuin Atlantin aallot. Jännittävä kuin Amerikka, mahdollisuuksien maa.

Puolalainen juutalaistyttö Anna lähtee maastamuuttajan kiviselle taipaleelle, koska Euroopalla ei ole hänelle enää mitään hyvää annettavanaan. Alun perin piti koko perheen lähteä, mutta keväällä 1906 puhjennut kolera surmasi isän, äidin ja siskot. Nuoret veljet Eli ja Dan jäävät kotiin kunnes Anna rikastuttuaan lähettäisi heille matkarahat. Anna ei ollenkaan epäile tulevaa menestystään: hän on kova tekemään työtä ja hyvä oppimaan. Mutta Anna ei muista ottaa tunteita lukuun. Jo ensimmäisessä palveluspaikassaan siirtolaistyttö rakastuu, tulisesti ja aivan väärään mieheen…

Kiehtovien sukutarinoiden kirjoittaja Belva Plain on saanut siirtolaiseepokseensa henkeä ja elämää, väriä ja verevyyttä. ”Kun kerran tutustut Annaan, et malta enää laskea kirjaa kädestäsi”, kiitetään Yhdysvalloissa, missä Ikivihreästä on tullut yksi viime vuosien rakastetuimpia kirjoja. Kahdeksan kuukautta New York Timesin bestsellerlistalla on saavutus, joka tulee vain harvojen kirjojen osaksi.