Danielle Steel: Aave
The Ghost, ©1997

Sivuja: 412, ISBN: 951-0-23803-1
__________________________________________________________________________________________________Ostopv: 12.7.2001
Miljoonapainosten kuningattaren liikuttava ja lämminhenkinen tarina miehen tiestä uuteen elämään.

Arkkitehti Charlie Waterstonin elämä on täydellisesti tasapainossa: hänellä on haastava ja palkitseva työ, ihastuttava vaimo ja mukava elämä Lontoossa. Mikään ei valmista häntä kymmenvuotisen avioliiton äkilliseen loppuun eikä epämieluisaan siirtoon yhtiön New Yorkin pääkonttoriin. 

Työ New Yorkissa ei tyydytä ja Charlie lähtee pitkälle lomalle selvittääkseen elämäänsä ja etsimään mielelleen rauhaa. Ajomatkan katkaisee pian rankka lumimyrsky ja Charlie päätyy maaseutukaupunkiin, syrjäiseen vanhaan huvilaan - ja tuntee tulleensa vihdoinkin kotiin. 

Komea talo on rakennettu naiselle, joka eli siellä kasi vuosisataa aikaisemmin. Ensi hetkestä Charlie aistii naisen läsnäolon talossa ja haluaa tietää tästä enemmän. Nainen, Sarah Ferguson, oli aikanaan paennut Englannista ja aloittanut uuden elämän rakastettunsa kanssa. 

Jouluaattona Charlie näkee Sarahin. Hän uskoo naapurien kujeilevan uuden asukkaan kanssa kunnes löytää pölyiset, hauraat päiväkirjat talon ullakolta. Uteliaana ja pelottomana Charlie uppoutuu Sarahin päiväkirjoihin, jotka johdattavat hänet hakemaan lisää tietoa naisen elämästä - ja samalla ohjaavat hänet uuden elämän alkuun. 

Charlielle Sarahin tarina on lahja, joka antaa hänelle rohkeutta päästää irti menneisyydestä, uskallusta jälleen rakastaa ja vapauden tarttua tulevaisuuteen, joka on aivan hänen edessään.