Danielle Steel: Hiljainen kunnia
Silent honor, ©1996

Sivuja: 338, ISBN: 951-0-22528-2
__________________________________________________________________________________________________Ostopv: 20.1.1999
Rohkean naisen selviytymistarina

Voimakas ja liikuttava romaani kahden erilaisen kulttuurin väliin putoavasta nuoresta naisesta, joka taistelee itselleen olemassaolon oikeuden sodan runtelemassa maailmassa. 

Japanilainen professori Masao Takashimaya on edistyksellinen mies, joka uskoo tulevaisuuteen ja unelmiin. Hän lähettää suurin toivein tyttärensä Hirokon opiskelemaan tämän sedän luokse Kaliforniaan elokuussa 1941. Tuskin hän tuolloin aavistaa, miten vaikeaa unelmien saavuttaminen olisi. 

Kalifornialainen opiskelijamaailma on Hirokosta outo ja pelottava, jopa serkut tuntuvat enemmän amerikkalaisilta kuin japanilaisilta. Pahempaa on tulossa, sillä kun japanilaiset pommittavat Pearl Harboria, Hirokon maailma romahtaa. Muutamassa tunnissa hänestä tulee vihollinen vieraalla maalla. 

Kauhistuneena Hiroko rukoilee kotiinpääsyä, mutta isä uskoo hänen olevan paremmassa turvassa Kaliforniassa. Kuinka väärässä hän onkaan! Japanilaiset pakotetaan luopumaan kaikesta, myös vapaudestaan, mutta Hiroko ei anna periksi. Keskellä elämän ja kuoleman traagista näytelmää hän jaksaa kurkottaa kohti sitä parempaa huomista, jonka hänen isänsä on asettanut tavoitteeksi.