Danielle Steel: Talo
The House, ©2006

Sivuja: 338, ISBN: 978-951-0-34066-0

Ostopv: 7.4.2009

Romanttinen tarina naisesta, jonka elämä puhkeaa kukkaan

San Franciscon kukkulalla sijaitseva kartano oli aikoinaan vauraan miehen ja hänen jumaloimansa naisen koti. Nyt se on ollut jo vuosia tyhjillään. Asianajaja Sarah Anderson on yllättäen perinyt asiakkaaltaan suuren rahasumman – ja neuvon käyttää rahat johonkin ylelliseen ja jännittävään.

Työnarkomaani Sarah ei todellakaan itse vietä jännittävää elämää vaan asuu vaatimattomasti ja tapailee miesystäväänsä satunnaisesti. Hän tuntee kuitenkin outoa vetoa rappioituneen talon tunnelmaan ja historiaan: naiseen joka siellä asui ja joka jätti selittämättömästi kotinsa, lapseen joka siellä varttui ja sota-ajan Ranskassa sattuneeseen tapaukseen joka muutti kaiken. Niinpä Sarah päättää kuin päättääkin käyttää rahat taloon ja sen kunnostukseen.

Hanketta toteuttamaan hän palkkaa arkkitehti Jeff Parkerin, joka innostuu heti. Kun Sarah ja Jeff ryhtyvät entistämistyöhön, yksi suhde kariutuu ja toinen alkaa. Sarahille valkenee vähitellen moni asia: sukupolvelta toiselle siirtyvä henkinen perintö, perhesalaisuus ja hänen oma tulevaisuutensa, josta hän ei ole aikaisemmin uskaltanut edes haaveilla.