J. R. R. Tolkien: Taru sormusten herrasta
The Lord of the Rings, ©1954-55

Sivuja: 981, ISBN: 951-0-13208-X

Ostopv: 24.1.2013

Taru Sormusten Herrasta on kaikenikäisten klassikko, tulvillaan seikkailua, jännitystä, huumoria. Tekijän syvällinen varhaiskeskiajan kirjallisuuden ja taruston tuntemus sekä valtaisa mielikuvitus kantavat kuin tuuli viestiä ajalta, jolloin ihmisen ajatuksia välittivät kirjoitetun sanan sijasta taru ja laulu, suullinen kansanperinne.
Ja se viesti on juuri meidän ajallemme. Taru sormusten herrasta sijoittuu omaan maailmaansa Keski-Maahan ja sen romanttiseen muinaisuuteen, jolloin siellä asui uljaita haltijoita, miehuullisia ihmisiä ja sitkeitä kääpiöitä - sekä hobitteja.
Hobitit ovat vähäpätöinen kansa, joka rakastaa elämän yksinkertaisia iloja, maalaisruokaa, olutta, kessua. He ovat pienikasvuisia ja iloluontoisia, velttoja,in, mutta pohjimmiltaan sisukasta lajia. Kun maailman mahtavien silmät ovat muualla, joutuvat pienet ja hiljaiset tekemään sankaritöitä.

J. R. R. Tolkienista (1892-1973) Oxfordin yliopiston professorista, tuli 1960-luvulla Sormusten tarun ansiosta ympäri maailman luettu kulttikirjailija, nuoren opiskelijapolven henkinen opettaja ja profeetta. 

Tolkien-taika tarttuu yhä 

"Tolkien on kiehtova kertoja, tarun taitajana suurten klassikkojen luokkaa." 
(Kerttu Manninen, Lapset ja yhteiskunta)